Ildi Fitness

Tóth Gábor

Tóth Gábor vagyok, végzettségemet tekintve hűtő- és konzervipari mérnök, okleveles minőségszabályozó élelmiszer-ipari mérnök, táplálkozáskutató, szakíró, reform- és biotermék-fejlesztő. Élelmiszer- és táplálkozás-tudománnyal foglalkozom, országszerte előadásokat tartok különböző egészségvédelmi, életmód-központú témákról, hangsúlyt helyezve a prevencióra, az egyéni szokásokra, személyes felelősségünkre, tudományos-ismeretterjesztő jelleggel.

Hazánkban egyre nagyobb igény mutatkozik az egészségvédő életvitel iránt, azonban számos, egymásnak ellentmondó nézet létezik.

Célom, hogy segítsek az egészséges életvitel és az egészségtudatos szemléletmód elmélyítésében. Saját szakterületem az élelmiszer- és táplálkozástudomány, emellett azonban munkatársaim házi gyógymódokkal (vízkezelés, masszázs, tisztítókúrák, stb.), gyógynövény kutatással, mozgás- és légzésterápiával egészítik ki a programjainkat. A meghívott orvosok és védőnők az újabb tudományos alapelveket képviselik, amelyek külföldön ma már nem újkeletűek.

Az elmúlt mintegy húsz év során a média nagy érdeklődést mutatott az általunk tartott témák, programok iránt. Korábban rendszeresen szót kaphattam magam is az RTL Klub egészségvédelmi műsoraiban, majd a TV2 és az M1, M2 és a Duna tévé televíziós csatornák stábja keresett meg több ízben. A Budapest TV és a Magyar ATV többször felkért életmód témájú beszélgetésekre, illetve a Kossuth Rádióban (Napközben), az Info Rádióban, a Pécsi Rádióban stb szintén megszólaltam táplálkozástudományi témákban.

A Class Fm Morning Show műsorában népszerűvé vált E-mentes övezetben három évig voltam jelen, újabban a Rádió 1-en folytatjuk Sebestyén Balázzsal, Rákóczi Ferivel és Vadon Janival a rovatot.

Évekkel ezelőtt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Központi Környezet és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet hathatós szakmai segítségével hazai élelmiszer-fejlesztéseket hajtottunk végre, így kerülhetett forgalomba több egészségvédő, preventív bio- és reformélelmiszer. Először az Okos Élet biocsicsóka-sűrítmény fejlesztésében, majd a magliszteket tartalmazó keverékek (zsírszegényített olajosmag-őrlemények) kifejlesztésében vettem részt, korábban Okos Magos néven, újabban Blnce márkanév alatt. Emellett kutattam az egyes növények, termések – mint a pirosszőlő, homoktövis, ribiszke, alma, stb -  magjából és húsából készülő őrlemények kiemelkedő élettani hatásait, antioxidáns és egyéb tulajdonságát. Tudományos munkánk és fejlesztéseink folyamatosan zajlanak jelenleg is, hathatós gyakorlati támogatással.

A gyakorlati szakmai munka során az a cél vezérel, hogy miközben koncentrált tápanyagforrásokat hozunk létre, megtartsuk az élelmiszerek természetes jellegét és beltartalmi összetevőinak arányát, amely a megfelelő és hatékony felszívódás alapja. Emellett az is cél, hogy az újabb kutatásokat az elméletből átültessük a gyakorlatba, és olyan – általánosan kevésbé alkalmazott - vegyületek étrendi bevitelét tegyünk elérhetővé, mint az oligomer proantocianidinek (pirosszőlőmag), polifenolok, flavonoidok, karotinoidok, egyéb vitaminszerű anyagok, a kovasav, speciális élelmi rostok (piros almarost) és más anyagok, fitokemikáliák.

Könyveim 2000-től kezdve jelentek meg a könyvesbolti forgalomban. Ebben az esztendőben a Néma járvány: Csontritkulás című könyvet publikáltam, 2002-ben további két könyvem jelent meg: az E-számokról őszintén és az Allergia- és Candida-kalauz című. (Ezek már  negyedik kiadásban jelennek meg, az E-számokról megjelent könyv egyes élelmiszer-ipari képzések szakmai segédanyagává vált) 2003-ban megírtam a Génháború, a genetikailag módosított élelmiszerek kockázatai című ugyancsak hiánypótló könyvemet. 2004-ben megjelent újraírt könyvem a Ne veszítsd el csontjaidat! címmel. 2005-ben a Kézben tartott idő címmel az időgazdálkodásról publikáltam. 2006-ban az állatbetegségek emberre történő terjedését, az állati eredetű termékek kockázatait, ételfertőzéseket és ételmérgezéseket vettem górcső alá Beteg táplálékaink címmel. 2009-ben a Hogyan védjük az egészségünket világjárványok idején címmel jelent meg könyvem, majd 2010-ben Édesítsünk okosan! A biocsicsóka-sűrítmények orvosbiológiai jelentősége címmel publikáltam irodalmat, összefoglalva a csicsókával (Helianthus tuberosus) kapcsolatos ismeretanyagokat, valamint a hazai és külföldi kutatási eredményeket.

Legújabb könyvemet (2016 november) Sebestyén Balázzsal együtt publikáltam, E-mentes övezet, avagy mit reggeliztél ma? címmel, e kötet az azonos című rádiós rovat legérdekesebb témáiból válogat, kibővítve az elhangzott ismeretanyagot.

Bízom benne, hogy munkámmal hozzájárulhatok az egészségtudatosabb életvitelhez.

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN