Ildi Fitness

Egy rövid, de érdekes COREtörténet

2015.10.09. 00:00 - Blog

Egyre többet hallani a "core" edzésének jelentőségéről, de vajon tudjuk-e pontosan, mit jelent a szó?

Tulajdonképpen olyan, mint egy fűző, amely az ágyéki gerinc és a 
medence komplex egészét veszi körbe.
Ez az egész törzsünk stabilitásának alapja, melynek hatékonysága jelentősen befolyásolja a karok és lábak mozgását, hiszen elsődleges feladata a gerinc fixen tartása, és a testre ható erők közvetítése a végtagok felé. 
A core szóval összefüggésben már nem az “erő”, hanem a “stabilitás” kifejezést használjuk, mivel az erő csak a mozgások során szükséges dinamikus stabilizációnak egy összetevője. A dinamikus stabilizáció az erő és állóképesség funkcionális felhasználása a tér bármely irányába történő elmozdulása során a test tömegközéppontjának mozgása ellen, vagyis mindegy, hogy mely irányba térünk ki a nyugalmi helyzetünkből, a core izmoknak stabilizálniuk kell a pelvico-lumbalis régiót.
 
Miért fontos ez? 
Azért, mert a derékfájás, hátfájás hátterében sokszor ezen izmok gyengesége, nem megfelelő működése áll. 
Tehát amikor a PLANK különböző variációi előkerülnek egy-egy edzés során, az nem azért van, mert nekünk, edzőknek ez a perverziónk, és mert ez most nagy divat, hanem azért, mert ezek a leghatékonyabb gyakorlatok arra, hogy a core izmokat edzésben tartsuk, és ha a core izmok edzésben vannak, akkor egy fantasztikus stabil bázist alakíthatunk ki testünk számára.

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN